ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

28/11/22
Με τη συμμετοχή του συλλόγου μας στο ATROTOS CUP στις 26 Νοεμβρίου οι αθλητές μας με 8 συμμετοχές κατέλαβαν 6 χρυσά ,3 ασημένια και 2 χαλκινα.
 
29/6/22
Για το μήνα Ιούλιο θα υπάρχει ένα τμήμα ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 19:00-20:30μμ.
 
31/8/2021
Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν προπονήσεις απο δευτέρα 6/9/21 να ενημερώσουν το σύλλογο για να διαμορφωθούν τα τμήματα ,τα οποία λόγω των μέτρων θα είναι ολιγομελή .
 
13/9/2020
Aπο αύριο Δευτέρα ,επιστρέφουμε στο παλιο πρόγραμμα μας 
18:10-19:00
19:10-20:00
20:10-21:00
Για περεταίεω αλλαγές θα ενημερωθείτε.
 
 
28/8/2020
Από 1η Σεπτέβρη θα μπορείτε να προμηθευτείτε από το σύλλογο τις κάρτες υγείας για να επισκεφτείτε τον γιατρό.Θα τηρηθεί με βάση τη νέα ΚΥΑ το επταήμερο μεταξύ διακοπών και προπονήσεων.Παρακαλούνται όσοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα να τηρήσουν τις προβλεπόμενες οδηγίες.
 
5/6/2020
Την Δευτέρα 8/6 του Αγίου Πνεύματος, ο σύλλογος θα παραμείνει κλειστός.
 
 
29/5/2020
Δευτέρα 1/6 ανοίγουμε με ονομαστικά τμήματα,γιαυτό ενημερώστε ποιές μέρες και ώρες θέλετε.
 
 
21/5/20
Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΛΛΑΞΕ ,ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗ ΝΕΑ.
 
20/5/20
Στις 20/5 ημέρα τετάρτη και ώρα 19:00μμ εξωτερική προπόνηση στο γνωστό μέρος.
 
18/5/2020
Αγαπητοί γονείς και αθλητές.Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε στα έντυπα την ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ και το ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΘΛΗΤΗ.Τα ζητάει η Γ.Γ.Α. μιάς και τα πράγματα αρχίζουν να επανέρχονται σιγά σιγά.
 
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fgss.gov.gr%2Fcomponent%2Fcontent%2Farticle%2F278-covid%2F2981-covid19-sports%3Ffbclid%3DIwAR25DjnQzb4eR0pLUGJJYPgJj0_cF50GDKABJmloVwCzPcKOzswAjAIApNw&h=AT261rp6oqlT7CwNubgGQ1KZ2cLk3hJ1Ze2n2nEfEj6j9Xou3qseakBijNaLl8pp1Q87X2aE1GrcYCL6WLj1RzesOH8FWCKBp6IYGZF47OWSimGUHozt8kfCVClU9NxrJQKo
 
 
11/5/2020
Συνεχίζουμε τις υπαίθριες προπονήσεις μας .Για όποιον θέλει περισσότερες λεπτομέρειες ας επικοινωνήσει.
 
1/5/2020
Όπως βλέπετε ο χρόνος της αναγκαστικής μας χαλάρωσης τελειώνει σιγά σιγά.Ήταν ένα διάστημα που πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι μας έδωσε χρόνο να σκεφτούμε και να ανασυντάξουμε τη σκέψη και κατ'επέκταση τη δράση μας. Όπως και νά'χει θα την νοσταλγήσουμε αυτή την περίοδο όταν δεν θα έχουμε πάλι χρόνο λόγω υποχρεώσεων για τα παιδιά μας.Ελπίζω οι μαθητές μου να ξεκουράστηκαν αρκετά ,μιας και η ξεκούραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης, χρήσιμο πολύ για την ενδυνάμωση του οργανισμού και την ίαση του από την καταπόνηση και τους τραυματισμούς.Γιαυτό ελπίζω οι μικροί μου φίλοι να μην έκαναν το δωμάτιο τους σχολή γιατί όπως έχουμε πεί ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ. Η σχολή είναι ένας χώρος διαμορφωμένος και εγκεκριμένος για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και όλα γίνονται υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών.Το δωμάτιο μας πάλι είναι χώρος μελέτης ,ξεκούρασης και χαλάρωσης.Καλό θα ήταν αυτό το διάστημα να ασχοληθείτε με την καθαριότητα του,και να μήν κάνετε δύσκολη τη ζωή του μπαμπά και της μαμάς.Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα παιδιά. Ξέρετε πολύ καλά πως ένας τραυματισμός δε αργεί να εμφανιστεί από το πουθενά ,και τα νοσοκομεία μας αυτή τη στιγμή καλό θα είναι να τα αποφεύγουμε γιατί για άλλο θα πάμε και με άλλο θα φύγουμε.Η σχολή μας μας περιμένει εκεί να συνεχίσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι με όρεξη να γυμναζόμαστε παρέα και να τελειοποιούμε την τέχνη μας.Πολύ σύντομα θα σας καλέσω να ξεκινήσουμε τις πρώτες μαζώξεις στο βουνό για ανοιχτές χαλαρές προπονήσεις ποικίλου περιεχομένου όλων των ηλικιών και βαθμίδων.Θα είναι μία πρωτόγνωρη και ευχάριστη εμπειρία ,όσοι θυμάστε τα κάναμε πολύ συχνά παλαιότερα.Τελευταία υπενθύμιση να προσέχετε τη διατροφή και το βάρος σας.Αυτό είναι το σημαντικό στην καραντίνα. ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ .
 
 
1/5/2020

Ο υφυπουργός, εξέθεσε πλήρως το πλάνο και εκφράζοντας την υπερηφάνεια του για την υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει οι πολίτες.

«Η πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν είναι πρωτοφανής», σημείωσε και τόνισε πως ήταν «συγκινητική η στάση και η προσφορά της αθλητικής οικογένειας όλη αυτή την περίοδο».

«Για πρώτη φορά η αθλητική οικογένεια ενωμένη, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και έξω από το κυνήγι των επιδόσεων, εξέπεμψε μηνύματα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης προς όλη την κοινωνία.

Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού

Ανακοίνωσε τη σύσταση Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η οποία επιτροπή εκπονεί δυναμικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα, τα οποία θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις, τη διεθνή εμπειρία και τα επιστημονικά δεδομένα για την ασφαλή λειτουργία και την τήρηση των κανόνων υγιεινής στην επανεκκίνηση του αθλητισμού».

Σήμερα, ανακοινώνουμε ενδεικτικά τις βασικές αρχές των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τον προγραμματισμό των προσεχών εβδομάδων για την σταδιακή και ασφαλή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας:

Τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Προπόνησης για Αθλητές, Προπονητές και προσωπικό ομάδων, αλλά και για διοικητικό και τεχνικό προσωπικό Αθλητικής Εγκατάστασης έχουν ως εξής:

Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση. Διαμορφώνουμε μια είσοδο.
Διεξάγουμε έλεγχο των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.
Κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο.
Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς.
Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία πλένουμε στο σπίτι μας.
Προτιμάμε τη μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με το δικό μας μέσο μεταφοράς.
Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.
Αν έρθουμε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό.
Όσον αφορά στη χρήση οργάνων απολυμαίνονται, μετά τη χρήση ανά αθλητή.
Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.
Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.
Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.
«Όπως, είπα, η άρση των περιοριστικών μέτρων και η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας θα γίνεται σταδιακά. Η περίοδος αυτή είναι πιλοτική και όσα ανακοινώσουμε σήμερα θα ισχύουν από την προσεχή Τρίτη, 5 Μαΐου, έως και σχεδόν τα μέσα του μήνα όπου και θα επανέλθουμε».

Τι θα επιτρέπεται

«Αρχικά, θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή δεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Θα επιτραπούν, ακόμη, για αθλητές ηλικιών Εφήβων – Νεανίδων και μεγαλύτερες, μόνο προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους και μόνο για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, όπως:

Τένις
Ποδηλασία δρόμου
Γκολφ
Ιππασία
Σκοποβολή
Τοξοβολία
Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης
Ορειβασία – αναρρίχηση (σε ανοικτούς χώρους)
Τρίαθλο
Υποβρύχια δραστηριότητα
Μηχανοκίνητος αθλητισμός
Αεραθλητισμός
Χειμερινά αθλήματα, πάντα υπό τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ιδιαίτερη έμφαση στην ατομική ευθύνη.
Για τα μαχητικά αθλήματα:

Πάλη,
ΤάεΚβοΝτο,
Πυγμαχία,
Τζούντο,
Καράτε,
Ζίου Ζίτσου,
Παγκράτιο,
Κικ Μπόξινγκ κ.ά., επιτρέπεται προπόνηση ΜΟΝΟ φυσικής κατάστασης (σε ανοικτούς χώρους).
SuperLeague

Προπονήσεις αθλημάτων υγρού στίβου σε κολυμβητικές δεξαμενές, θαλάσσιο σκι και αθλήματα παραλίας, όπως για παράδειγμα μπιτς βόλεϊ θα επιτραπούν σε επόμενο χρόνο. Όπως σε μεταγενέστερο χρόνο θα ληφθεί μέριμνα και για τους αθλητές ΑμεΑ.

«Ψηφίσαμε διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στις διοργανώτριες αρχές να αποφασίσουν αν θα διακόψουν τα πρωταθλήματα τους ή αν θα τα ολοκληρώσουν σε επόμενο χρόνο μέσα στο καλοκαίρι και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.»

Για τις περιπτώση της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου θα επιτραπεί από την προσεχή Τρίτη 5 Μαΐου:

η προπόνηση ομάδων ποδοσφαίρου των ΠΑΕ, μελών της SL1,
σε αυστηρώς ολιγομελή τμήματα 6-8 αθλητών,
πάντοτε σε ανοιχτά γήπεδα, με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, βασισμένα και στα διεθνή δεδομένα.
Η προπόνηση θα αφορά αυστηρά:

στην επαναφορά της φυσικής κατάστασης των αθλητών,
στην ενδυνάμωση και
στη βελτίωση ατομικής τεχνικής.
«Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις των διοργανωτών στα άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ) προκειμένου να εξεταστεί και γι’ αυτά η δυνατότητα ατομικών προπονήσεων σε μεταγενέστερο χρόνο.»

«Σε κάθε περίπτωση πάντως η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων (ακόμα και προπονήσεων) θα είναι κεκλεισμένων των θυρών».

Επιπλέον, ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους υποψηφίους μαθητές των Πανελλαδικών που έχουν δηλώσει Σ.Ε.Φ.Α.Α., Στρατιωτικές σχολές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε στο αμέσως επόμενο στάδιο άρσης των περιορισμών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να μπορούν να προπονηθούν επαρκώς για τα αγωνίσματα στα οποία θα εξεταστούν.

Επίσης, δεν πρόκειται να επιτραπεί η λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων που έχουν εγκαταστήσει αρκετοί δήμοι σε πάρκα και πλατείες. Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε οποιαδήποτε διαβεβαίωση για αθλητικές διοργανώσεις δήμων ή άλλων φορέων όπως μαραθωνίους, μαζικό αθλητισμό, ούτε και για λειτουργία κάμπ και κατασκηνώσεων.

Μητρώο Αθλητικών Φορέων

Εν συνεχεία ο κ. Αυγενάνης σημείωσε πως «προχωράμε ταχύτατα στη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, ώστε να αποτυπώσουμε το ερασιτεχνικό αθλητικό περιβάλλον και να ανταποκριθούμε πιο αποτελεσματικά στις πραγματικές ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις των Αθλητικών Κέντρων σε όλη τη χώρα, που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε γενναίες οικονομικές διευκολύνσεις, για τη στήριξη των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και των χιλιάδων αθλητών μας.

Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να πράξουν το ίδιο και οι αντίστοιχες διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση».

«Είναι βέβαιο ότι η κρίση της πανδημίας που βιώνουμε δημιούργησε ευκαιρίες», σημείωσε και προσέθεσε:

«Καλλιεργήθηκε ακόμα περισσότερο η κουλτούρα της ατομικής άθλησης, της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και της στροφής σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Συνεχίζουμε στην κατεύθυνση της προαγωγής της υγείας μας και σας καλώ να αναζητήσουμε μορφές εναλλακτικού αθλητισμού και να ανακαλύψουμε τη χαρά αυτών των δραστηριοτήτων αλλά και την αστείρευτη ομορφιά της χώρας μας.

Ψηφιακή Αθλητική Κάρτα

Στη συέχεια ο υφυπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία της «Ψηφιακής Αθλητικής Κάρτας».

«Στη φάση μετάβασης του αθλητισμού στην ψηφιακή εποχή, δημιουργούμε την «Ψηφιακή Αθλητική Κάρτα. Σε ό,τι αφορά στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, εξετάζεται το θέμα της παράτασης των συμβάσεων των γυμναστών. Η κατάσταση θα εξετάζεται διαρκώς και θα αναπροσαρμόζονται οι αποφάσεις, πάντοτε βάσει των γνωμοδοτήσεων και των συμβουλών των ειδικών επιστημόνων τους οποίους και ευχαριστούμε».

 
 
Σήμερα 13/3/2020 μετά απο εντολή που λάβαμε ,ο σύλλογος θα παραμείνει κλειστός για προληπτικούς λόγους για 15 ημέρες.
 
 
 
 
 
 
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΡΑΤΕ.
 
14,15 και 16 Φεβρουαρίου το προπονητικό CAMP του συλλόγου στη Δημητσάνα Αρκαδίας