2018

ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ ΣΤΟ ΆΜΠΟΥ ΝΤΆΜΠΙ Η ΖΑΡΙΏΠΗ ΑΘΑΝΑΣΊΑ

Στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ που έγινε στό  Έμπολι της Ιταλίας στις 12 και 13 Νοεμβρίου η Νικολακάκη Μαρία πήρε το χρυσό μετάλιο,ο Ταμβάκος Γεώργιος  το χάλκινο και ο Χρυσομάλλης Ευάγγελος το χάλκινο.

2017

ΜΕ ΖΑΡΙΩΠΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ,ΤΑΜΒΑΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ.

Την 5η θέση κατέλαβε ο Ταμβάκος Γιώργος στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου που έλαβε μέρος στο GELSENGIRCHEN της Γερμανίας .

Εν τω μεταξύ Ταμβάκος ,Χρυσομάλλης και Νικολακάκη ετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ που θα πραγματοποιηθεί  στην Ιταλία στις 11 Νοεμβρίου.

 

Ο Α.Ο. Αττικός αποτελεί μέλος της οικογένειας του spiritworks.gr εδώ και 3 μήνες. Η ομάδα μας επισκέφθηκε τον Α.Ο Αττικό προκειμένου να κάνει γνωστή την ποιοτική δουλειά του συλλόγου στο ευρύ κοινό. Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Πάπαρη, προπονητή του συλλογου, για την συνέντευξη που μας παραχώρησε και για την θερμή φιλοξενία.

 

Sp:Γιατί κάποιος να αρχίσει κάποια πολεμική τέχνη;

ΝΠ:Η πολεμική τέχνη αφορά πόλεμο κι εμείς πόλεμο δεν έχουμε,σωστά?η μήπως έχουμε?και δεν εννοώ μόνο τη βία που αντικρίζουμε καθημερινά αλλά και τον τρόπο ζωής μας που για να ανταπεξέλθουμε εξωθούμε τον οργανισμό μας σε ακραίες καταστάσεις,σε συνθήκες πέρα απο τις συνηθισμένες και σε ρυθμούς τρελούς που μόνο καλό δε μας κάνουν και η προσωπική μας γαλήνη και ηρεμία κινδυνεύει.Εκεί έρχεται η πολεμική τέχνη η οποία εκτός που μας γυμνάζει μας μαθαίνει τις τακτικές των συνθηκών ''μάχης'' και πώς μέσα απο αυτές τις στρεσογόνες καταστάσεις να μαθαίνουμε πώς να επιβαλλόμαστε πάνω στον εαυτό μας και τις αδυναμίες μας ώστε να έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων και να μην παρασυρόμαστε απο συναισθήματα όπως ,φόβος, άγχος ,δέος κ.α.Το αποτέλεσμα είναι ένας ισορροπημένος άνθρωπος γεμάτος αυτοπεποίθηση και δημιουργικος μέσα στο χάος της σημερινής κοινωνίας.

Sp:Τι το ξεχωριστό πιστεύετε πως έχουν οι ιαπωνικές πολεμικές τέχνες;

ΝΠ:Οι Ιαπωνικές πολεμικές τέχνες έχουν να κάνουν με την κουλτούρα των ιαπώνων και τον τρόπο σκέψης τους,που τόσο διαφορετικός είναι από το δυτικό τρόπο.Είναι άνθρωποι δημιουργικοί που ξέρουν να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν και όχι απλά να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν,αυτό δεν είναι αρκετό και δεν εγγυάται επιτυχία.Η επίτευξη του στόχου έχει να κάνει με συγκεκριμένα βήματα που θα οδηγήσουν στο θεμιτό αποτέλεσμα.Σέβονται την παράδοση και τη φύση και έχουν βαθιά μέσα τους ριζωμένες αρχές και αξιοπρέπεια.

Sp:Τι κλίμα θα συναντήσει κανείς ερχόμενος στον Α.Σ. Αττικό; Ποιες ιδέες αντιπροσωπεύει η σχολή σας;

ΝΠ:Το κλίμα στο σύλλογο μας είναι αρκετά ευχάριστο.Συναντάμε όλες τις ηλικίες και όλων των επιπέδων αθλητές,όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και όλοι κάνουν αυτό που μπορούν και λίγο παραπάνω, δέν υπάρχει επιβάρυνση πέρα από αυτό που μπορεί ο καθένας να αντέξει ώστε να φύγει από την προπόνηση γεμάτος.Στόχος του συλλόγου ήταν πάντα να υπάρχει ευχάριστη ατμόσφαιρα ώστε όλοι οι αθλούμενοι να χαλαρώνουν και να ξεδίνουν ύστερα από μία κουραστική μέρα και να ευχαριστιούνται την προπόνηση.Στόχος είναι πάντα ο μικρός αθλητής που θα έρθει ασχέτως ηλικίας να προετοιμαστεί για τη μέρα που θα ενηλικιωθεί.Εκείνη η μέρα μας απασχολεί και όχι οι τυχόν διακρίσεις που μπορεί να έχει στην πορεία.Πρέπει εκείνη την ημέρα να είναι έτοιμος τεχνικά (να γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη),σωματικά (να έχουν γυμναστεί σωστά όλες οι μυικές ομάδες με αρμονία),ψυχολογικά (να είναι θωρακισμένος ψυχολογικά να αντιμετωπίζει καταστάσεις) και ψυχικά (να έχει τα ψυχικά αποθέματα να παλεύει στη ζωή του γενικά).

Sp:Ποια ήταν η σημαντικότερη στιγμή του συλλόγου σας και ποια η σημαντικότερη στιγμή για εσάς προσωπικά;

ΝΠ:Δέν μπορώ να πώ ποιά ήταν η πιο σημαντική στιγμη του συλλόγου μας ή δική μου γιατί χάνομαι σε ευτυχισμένες αναμνήσεις σίγουρα πάντως έχει να κάνει με το να βλέπεις ανθρώπους να ξεπερνούν τις φοβίες και τις δυνατότητες τους,παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι ευτυχισμένα και να κατορθώνουν να κάνουν πράγματα που για άλλα παιδιά είναι φυσιολογικά,παλιούς αθλητές να φέρνουν τα παιδιά τους και αθλητές που μάτωσες μαζί τους να ανεβαίνουν ψηλά στο βάθρο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Sp:Διανύουμε ακόμα περίοδο κρίσης. Εσείς ως επαγγελματίας και καταξιωμένος στο είδος σας, πως αντιμετωπίζετε αυτήν τη κατάσταση; Πιστεύετε πως ο κόσμος σκέφτεται δυο φόρες μέχρι να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με κάποια πολεμική τέχνη;

ΝΠ:Η κρίση είναι μία πραγματικότητα αλλά δε νομίζω ποτέ σχολή να έκλεισε πόρτα σε κάποιον που είχε δυσκολία ,παρόλα ταύτα όταν κάποιος αναθεωρήσει λίγο τις προτεραιότητες του ,θα δεί την πολεμική τέχνη να στέκεται αρκετά ψηλά για αυτόν αλλά και όλη του την οικογένεια.Είναι πλέον οικογενειακή υπόθεση.Το τοπίο των πολεμικών τεχνών έχει αλλάξει ριζικά καί πρέπει όλοι οι παλαιοί δάσκαλοι να προσαρμοστούμε και να δούμε τις ανάγκες του αθλητή και να τον θωρακίσουμε για να αντέχει την καθημερινότητα του και όχι να κοιτά κοντόφθαλμα μετάλλια και ζώνες.


Αυτή είναι η δική μας  προσέγγιση όπως τη διδαχτήκαμε απο το δάσκαλο μας κύριο Κουτσούκη Παρι ,και αυτή θα προσπαθήσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους μαθητές μας,μεγάλους και μικρούς.

 

TO 2016 EKΛΕΙΣΕ ΜΕ 1 ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ,1 ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ 2 ΧΑΛΚΙΝΑ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ,ΜΙΑ 5η ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ  ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ,ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.